Bli kvitt tankevirus med psykologiske vitaminer - 24. februar

Bli kvitt tankevirus med psykologiske vitaminer - 24. februar

 
Bli med på et nyttig kurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine. Det finnes helt naturlige botemidler for å knekke viruset, som for eksempel psykologiske vitaminer og mentale øvelser.

Visste du at hver dag har 95 % av oss tanker med depressivt, angstfullt eller tvangspreget innhold?

Nå kan du bli med på et nyttig kurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine.


Hvem passer kurset for?
Kurset er for deg som ønsker å lære hvordan du tar tak i de små problemene før de blir store problemer. Poenget er å avsløre tanker som er "for negative", før de blir destruktive. Henger man fast i grubling, blir man mer stresset, bekymret og engstelig enn nødvendig. De mekanismene vi kaller tankevirus, vil få deg til å forstå de nøytrale situasjonene, kanskje også de fine tingene som skjer deg, som negative. Tankeviruset angriper måten du tenker på. "Infiserte" tanker kan virke troverdige, og er gjerne basert på virkelige hendelser, men de er for negative.


Det finnes helt naturlige botemidler mot viruset – nemlig  psykologiske vitaminer – eller mentale øvelser for å knekke viruset. Tankevirus-modellen er basert på grunnprinsipper i metakognitiv og kognitiv adferdsterapi. Begge behandlingsformene er regnet som svært effektive ved en rekke psykiske plager.


Meld deg på nå!
Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.
Kursleder er kognitiv terapeut Alfhild Ødegård.
Kurset holdes i ved Medi3 i Kongensgate 11 - Inngang fra Skansegata.
Prisen for kurset er 1100,- for 3 kurssamlinger. I tillegg kan du kjøpe boken "Tankevirus" for kr 150,- dersom du ønsker det.

Målet med kurset

1. Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre 
oss syke.

 

2. Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv. 

 

3. Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.


4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

 

Kurset går over tre samlinger: Kl 1800-2000

Mandag 24. februar - Kl 1800-2000
"Ditt psykologiske immunforsvar- Grunnleggende psykologisk kunnskap om oppmerksomhet og tanke
Mandag 2. mars - Kl 1800-2000
Tankevirus  - Vi går igjennom fem ulike tankevirus ved hjelp av morsomme og gjenkjennelige eksempler.
Mandag 9. mars - Kl 1800-2000
Psykologiske vitaminer -  Slik går du frem for å bekjempe tankevirus

 

Påmelding

By: Ålesund
Sted: Medi3 , Kongens gate 11 i Ålesund
Pris: 1100,- for tre samlinger
Kurs start: 24. februar 2020 - 18.00
Kurs slutt: 09. mars 2020 - 20.00