Influensavaksinasjon for din bedrift 2021

Influensavaksinasjon for din bedrift 2021

 
Influensasesongen er rett rundt hjørnet, og det samme er influensavaksinen. Vi er forberedt på økt etterspørsel i år, og tilbyr influensavaksinering til bedrifter - satt på arbeidsplassen eller ved Medi3.

Med influensa mener vi infeksjon med influensavirus (ikke vanlig forkjølelsesvirus). Influensa er en verdensomspennende infeksjon som følger årstidene. Ofte er det nye virusstammer hver vinter. Influensa er ikke bare plagsomt for den enkelte, men er smittsom og derved kostbar for samfunn og næringsliv. Ved et typisk influensautbrudd vil 5-15% av befolkningen bli rammet. Gjennomsnittlig sykefravær er 7-14 dager. Influensaviruset er forskjellig fra år til år, men som regel treffer vaksinen godt og kan gi en ganske god beskyttelse, selv om du ikke er garantert å gå sykdomsfri gjennom sesongen.

Egnet tidspunkt for å få vaksine er oktober/november, da optimal beskyttelse oppnås etter 2-3 uker. Vi kan sette vaksiner på arbeidsplassen, eller ved våre senter i Ålesund eller Ulsteinvik. Årets vaksine beskytter mot fire stammer av influensaviruset.


Har deres bedrift spørsmål knyttet til influensa / influensavaksinering?
Ta gjerne kontakt med bedriftshelsetjenesten på tlf 70 11 70 11 eller send en epost til bhtpost@medi3.no

Vaksinasjon bør foretas snarest for å sikre full beskyttelse før infeksjonen kommer. Dersom deres bedrift ønsker å benytte seg av vårt tilbud om hjelp til influensavaksinering av ansatte, ta gjerne kontakt, eller benytt skjemaet under for påmelding.


Priser:

Kr 350,- (satt ved Medi3)
Kr 450,- (satt på arbeidsplass) 

Smittevern
Vi bruker munnbind og desinfiserer mellom hver vaksine som sette, og ber om at de ansatte som skal vaksineres holder minimum 1 meters avstand i en evt kø.

Ofte stilte spørsmål om influensavaksinen:

Må man ta influensavaksine hvert år?

Ja. Vaksinasjon om høsten holder fint gjennom vinterens influensasesong, men man kan ikke regne med å ha beskyttelse året etter. Influensavirus forandrer seg som regel litt fra sesong til sesong, og vaksinen oppdateres derfor årlig. For å oppnå beskyttelse, må man vaksineres med den vaksinen som er tilpasset de seneste virustypene.
Hvor god beskyttelse gir influensavaksine?
Ingen vaksine gir 100% beskyttelse. Studier viser at vaksinen gir omtrent 80 % beskyttelse hos unge mennesker, og 60 - 70 % hos eldre. Vaksinen reduserer betraktelign faren for sykdom og alvorlige komplikasjoner forårsaket av influensaviruset.
Husk: influensavaksine beskytter bare mot «ekte influensa», ikke mot alle de andre infeksjonene vi får i løpet av vinteren.
Hvem kan ikke vaksineres?
Vaksinasjonen bør utsettes hvis du har en infeksjonssykdom med feber. Du kan ikke vaksineres dersom du har hatt hurtigallergisk reaksjon mot egg, formaldehyd eller kvikksølvforbindelser.
Kan influensavaksine være farlig?
Nei. Det kan bli litt rødt og vondt der sprøyten ble satt. Influensalignende symptomer som lett feber og uvelfølelse, muskelsmerter og hodepine kan forekomme. Du får ikke influensa av vaksinen.
Gravide:
Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Derfor anbefales sesonginfluensavaksine til gravide i 2. og 3. trimester.

 

BESTILL VAKSINER HER:}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00

 

 Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost. 
For å sende til Medi3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app).
Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.
Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person
Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.

Ulsteinvik

Bjørndalvegen 14a

6065 Ulsteinvik

 

Åpningstider:

Mandag - Fredag: 08.00 - 15.30

 

 

Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost.

Dette sikrer ikke trygg oppbevaring av dine personopplysninger. Du kan benytte Digipost for å overføre denne type opplysninger.
For å sende til Medi 3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app) - digipost.no

Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.
Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person
Registering og bruk av Digipost er helt gratis. 

Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.