Tilbud om influensavaksinasjon 2022

Tilbud om influensavaksinasjon 2022

 
Influensasesongen er rett rundt hjørnet, og det samme er influensavaksinen. Vi er forberedt på økt etterspørsel i år, og tilbyr influensavaksinering til bedrifter - satt på arbeidsplassen eller ved Medi3 fra uke 42.

Vi starter vaksineringen fra og med uke 42.  Bestill vaksinering i skjemaet under.

Vi nærmer oss årets influensasesong, og etter to sesonger med lav influensasmitte grunnet coronatiltak, mener Folkehelseinstituttet (FHI) at vi bør være forberedt på kraftigere influensautbrudd kommende sesong. 


Influensa er en verdensomspennende infeksjon som følger årstidene. Ofte er det nye virusstammer hver vinter. Influensa er ikke bare plagsomt for den enkelte, men er smittsom og derved kostbar for samfunn og næringsliv. 


Egnet tidspunkt for å få vaksine er oktober/november, da optimal beskyttelse oppnås etter 2-3 uker. Vi kan sette vaksiner på arbeidsplassen, eller ved våre senter i Ålesund eller Ulsteinvik.  

 

Priser:

Kr 370,- (satt ved Medi3)
Kr 480,- (satt på arbeidsplass - minimum 5 personer) 


 

Har deres spørsmål knyttet til influensa / influensavaksinering?
Kontakt oss i bedriftshelsetjenesten på tlf 70 11 70 11eller send en epost til bhtpost@medi3.no

 

BESTILL VAKSINER HER - FYLL UT SKJEMAET UNDER:Ofte stilte spørsmål om influensavaksinen:

Må man ta influensavaksine hvert år?

Ja. Vaksinasjon om høsten holder fint gjennom vinterens influensasesong, men man kan ikke regne med å ha beskyttelse året etter. Influensavirus forandrer seg som regel litt fra sesong til sesong, og vaksinen oppdateres derfor årlig. For å oppnå beskyttelse, må man vaksineres med den vaksinen som er tilpasset de seneste virustypene.
Hvor god beskyttelse gir influensavaksine?
Ingen vaksine gir 100% beskyttelse. Studier viser at vaksinen gir omtrent 80 % beskyttelse hos unge mennesker, og 60 - 70 % hos eldre. Vaksinen reduserer betraktelign faren for sykdom og alvorlige komplikasjoner forårsaket av influensaviruset.
Husk: influensavaksine beskytter bare mot «ekte influensa», ikke mot alle de andre infeksjonene vi får i løpet av vinteren.
Hvem kan ikke vaksineres?
Vaksinasjonen bør utsettes hvis du har en infeksjonssykdom med feber. Du kan ikke vaksineres dersom du har hatt hurtigallergisk reaksjon mot egg, formaldehyd eller kvikksølvforbindelser.
Kan influensavaksine være farlig?
Nei. Det kan bli litt rødt og vondt der sprøyten ble satt. Influensalignende symptomer som lett feber og uvelfølelse, muskelsmerter og hodepine kan forekomme. Du får ikke influensa av vaksinen.
Gravide:
Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Derfor anbefales sesonginfluensavaksine til gravide i 2. og 3. trimester.