Årets influensavaksine er nå tilgjengelig

Årets influensavaksine er nå tilgjengelig

 

 

Influensavaksine gir den mest effektive beskyttelsen mot influensa. Folkehelseinstituttet (FHI) har uttalt at de forventer en kraftigere influensasesong enn vanlig i år, blant annet fordi man ser dårligere immunitet mot influensa i befolkningen. Vaksinen er for alle, men FHI anbefaler spesielt at personer som er i risikogruppen vaksinerer seg siden de risikerer å bli alvorlig syke eller utvikle komplikasjoner dersom de skulle bli smittet. 

Hvor mye koster det å sette influensavaksine

Vaksine satt hos Medi3 kr 360,-

For personer i risikogruppen (som har kunderelasjon til Medi3) er prisen kr 

Hvordan fungerer influensavaksinasjon hos Medi3

 1. Bestill tid for å få satt influensavaksine her. Drop-in er mulig, men vi anbefaler at du bestiller tid slik at du er sikker på at du får vaksinen når du trenger den. 
 2. Møt opp litt før avtalt tid og registrer deg i vår resepsjon.
 3. Når det blir din tur vil vaksinatøren først stille deg noen kontrollspørsmål for å sikre at du kan ta vaksinen. Det er blant annet krav om at du må være frisk og feberfri på vaksinasjonstidspunktet.
 4. Vaksinen settes i overarmen på vårt laboratorium. For å gjøre det så enkelt som mulig anbefaler vi at du har på deg et klesplagg med kort arm.
 5. Etter at vaksinen er satt må du vente hos oss i 20 minutter. Dette er viktig i tilfelle du skulle få en allergisk reaksjon av vaksinen.

Hvem er i risikogruppen?

 • Alle som er 65 år eller eldre.
 • Gravide i 2. og 3. trimester. Vaksine kan også være aktuelt for gravide i 1. trimester dersom de har en tilleggsrisiko.
 • Prematurt fødte barn mellom 6 måneder og 5 år (særlig barn født før uke 32 i svangerskapet).
 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem.
 • Barn og voksne med diabetes type 1 eller type 2, kroniske lungesykdommer (kols eller astma), hjerte- og karsykdommer, leversvikt, nyresvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller nedsatt immunforsvar. 
 • Barn og voksne med svært alvorlig fedme (KMI over 40).
 • Barn og voksne med annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko. Behov for vaksine vurderes av lege.
 • Andre som anbefales å vaksinere seg er personer som indirekte kan smitte andre, blant annet helsepersonell med pasientkontakt og personer som bor sammen med personer som har nedsatt immunforsvar. Svinerøktere bør også vaksinere seg mot influensa hvert år.


Blir det registrert at jeg er vaksinert?

Ja det blir registrert i det nasjonale vaksinasjonsregisteret, kalt SysVak. Du kan enkelt gå inn på Helsenorge i ettertid og se hvilke vaksiner du har satt.


Kan influensavaksinen gi meg bivirkninger?

De fleste bivirkningene som har blitt rapportert på influensavaksiner er milde og går over etter noen dager. De vanligste bivirkningene er hodepine, muskelsmerter, at man føler seg syk og at stikkstedet gjør vondt og blir rødt. Hvis du opplever andre bivirkninger enn de som er rapportert tidligere anbefaler vi at du kontakter oss. Du kan også melde inn bivirkningen selv på hjemmesiden til Statens Legemiddelverk.

Bedriftsvaksinasjon


Bestill vaksine her eller ring oss; 70 11 70 00 (Ålesund) eller 70 11 72 90 (Ulsteinvik)

Mer info om influensavaksinering finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.