Mindre venting og god hjelp

Mindre venting og god hjelp

 
Mandag 4. september åpner vi legevakt i Ålesund, og legevaktsjef Bjarte Larsen gleder seg til åpning, og til å gi folket større valgfrihet.

Bjarte Larsen er fagsjef for for avdeling Helse hos Medi 3. Han er også legevaktsjef, og forteller at legevakten skal fungere som legevakter flest. Typiske tilfeller er barn med feber, spørsmål om infeksjoner, nyoppståtte smerter, skader og kutt samt andre problemer der du selv føler at legehjelp er nødvendig. - Det er pasienten som definerer sitt akutte behov, og ikke legevakten, påpeker Larsen.

- Medi 3 skal være en privat aktør som tilbyr helsetjenester med god kvalitet. Legevakt er noe både vi og våre kunder har savnet.

- Vi ønsker at kundene våre skal slippe å vente når de har behov for legehjelp ved å ha timebestilling på legevakten. Målet er at de skal få komme rett inn når timen er. Om tilstanden forverres hjelper vi selvsagt før timen er satt opp. Dette betyr også at vi noen ganger må prioritere, men vi vil prøve å opprettholde planen.

Ettermiddag og kveld
Legevakten er åpen fra 16.30 til 21.00 mandag til torsdag. Du kan bestille time hos legevakten allerede 15.30. På dagtid kan du få hjelp av allmennlegene hos Medi 3. Dersom du tar kontakt før legevakten åpner vil vi ordne time på dagtid om det er nødvendig.

På hver vakt er det en lege og en sekretær. Vi har 6-7 faste legevaktsleger som rullerer på å ha vakt. Om etterspørselen blir stor vil vi så klart vurdere å ha flere leger tilgjengelige på legevakten til samme tid.

-Vi ønsker å hjelpe alle som ønsker det, og vi har satt av 20 minutt per pasient. - Dette mener vi er tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Noen tar nok lenger tid, og andre tar kortere tid. Dette betyr uansett at vi kan håndtere 15 til 20 pasienter hver kveld, sier Bjarte Larsen.