Jordmor

Jordmor

 
Jordmor Sara Wiik tilbyr veiledningssamtaler før svangerskap, svangerskapskonsultasjoner, barselsamtaler, fødselsforberedende samtaler, ammeveiledning/kurs, fødselsforberedende kurs samt støtte til gravide og ledere i bedrifter.

Svangerskapskontroll
Jordmor utfører svangerskapskontroll på lik linje med kommunen. Der gjør en nødvendige prøver på lab, for så å snakke med jordmor om ulike tema, alt etter hvor langt enn er kommet i svangerskapet (jfr. retningslinjer for svangerskapomsorg) og hva en ønsker å snakke om selv.

Hos Medi3 kan du få komme så tidlig som du ønsker, og kanskje gå litt oftere enn det offentlige kan tilby. Jordmor henviser til ordinær ultralyd på sjukehuset og har tett dialog med gynekolog og allmennleger, samt fysioterapeut med mer, dersom behovet er der for å benytte de. Her kan en sette opp 30 min og 60 min. Sara ønsker at alle skal ha 60 minutter første gangen. 

Ettersamtale 
Noen uker  etter fødsel kan det være greit med en time der du får snakka om fødselen.  Kanskje ta en gynekologisk undersøkelse (bare om du ønsker). Du kan få resept til prevensjon og avtale celleprøve og evt innsetting av spiral/p-stav om du ønsker dette. 

Ammehjelp
De fleste trenger litt hjelp til å få i gang ammingen etter fødsel. Spesielt første gang er det me å finne ut av for nybakte foreldre. Liggetida på barselavdelinga er kort og en ser et økt behov for hjelp. Sara tilbyr hjelp både på kontoret sitt og over telefon. 

Samtale om fødselsangst
Dette kan gjelde både deg som er gravid og deg som planlegg å bli det. Fødselsangst kan være eit stort hinder for glede over det som skal komme. Jordmor er spesialist på graviditet og fødsel og kan på den måten trygge ved å dele kunnskap, samt lytte til deg og evt. partner si frykt. Her har vi også samarbeid med psykolog og kognitiv terapeut om nødvendig. 

Fødselsforberedene kurs
Mange spørsmål melder seg når man venter barn. Når skal vi reise til sykehuset? Hva må jeg ha med? Hva skjer under fødselen? Hvordan kan partner bidra?

Medi3 og Sara Wiik arrangerer fødselsforberedende kurs. Målet med kurset er å gjøre deg og eventuelt din partner, forberedt på viktige områder som omhandler fødselen og tiden etterpå. Neste kurs er onsdag 20. februar 2019. Meld deg på her

 

 Bestill time

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 21.00
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00