Pepperkaker

 
Her deler Ingeborg moren sin oppskrift på pepperkaker, med med masse godt krydder~ og en liten vri på søtning og mel. Denne mengden gir ca. 6 brett pepparkaker. Vær så god og prøv!

Ingredienser:

2 dl sukrin gold
2 dl lys sirup

2 dl helmelk

250 g smør

1 liter finmalt spelt (evt fullkornshvetemel)

1 ts pepper

2 ts malt ingefær

2 ts kanel

1 ts nellik

2 ts natron

 

Fremgangssmåte:

Varm steikeovnen til 200 grader.

Varm opp melk sukrin (eller den søtningen du velge) og sirup.

Skjær smøret opp i skiver og la smelte i blandingen.

I stor bakebolle: Sikt i melet og alt krydderet.

Tilsett vesken og bland alt godt i sammen.

Deigen bør stå i kjøleskapet  helst minimum 1 t, for å kjølne og sette seg. Gjerne kaldt natta over. Et par halvtimar eller flere går likevel greit.

Kjevle ut til 2-3 mm tykkelse, og stikk ut med pepparkakeformer.

Stekes  ca. 8-9 minutt. Følg med!

Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks.

 

Pass på ~ disse får faktisk bein å gå på!