Influensavaksinasjon i din bedrift 2019

Influensavaksinasjon i din bedrift 2019

 
Snart er influensaperioden over oss igjen. Det er lettere å forebygge enn å behandle influensa. Medi3 tilbyr influensavaksinering til bedrifter - satt på arbeidsplassen eller ved Medi3.

Med influensa mener vi infeksjon med influensavirus (ikke vanlig forkjølelsesvirus). Influensa er en verdensomspennende infeksjon som følger årstidene. Ofte er det nye virusstammer hver vinter. Influensa er ikke bare plagsomt for den enkelte, men er smittsom og derved kostbar for samfunn og næringsliv. Ved et typisk influensautbrudd vil 5-15% av befolkningen bli rammet. Gjennomsnittlig sykefravær er 7-14 dager. Influensaviruset er forskjellig fra år til år, men som regel treffer vaksinen godt og kan gi en ganske god beskyttelse, selv om du ikke er garantert å gå sykdomsfri gjennom sesongen.

Egnet tidspunkt for å få vaksine er oktober/november, da optimal beskyttelse oppnås etter 2-3 uker. Vi kan sette vaksiner på arbeidsplassen, eller ved våre senter i Ålesund eller Ulsteinvik. Årets vaksine beskytter mot fire stammer av influensaviruset.


Har deres bedrift spørsmål knyttet til influensa / influensavaksinering?
Ta gjerne kontakt med vår influensakoordinator Wenche Green på tlf 70 11 70 11eller send en epost til henne på w.green@medi3.no


Vaksinasjon bør foretas snarest for å sikre full beskyttelse før infeksjonen kommer. Dersom deres bedrift ønsker å benytte seg av vårt tilbud om hjelp til influensavaksinering av ansatte, ta gjerne kontakt, eller benytt skjemaet under for påmelding.

Priser:

Kr 340,- (satt ved Medi3)
Kr 430,- (satt på arbeidsplass) 


Ofte stilte spørsmål om influensavaksinen:

Må man ta influensavaksine hvert år?

Ja. Vaksinasjon om høsten holder fint gjennom vinterens influensasesong, men man kan ikke regne med å ha beskyttelse året etter. Influensavirus forandrer seg som regel litt fra sesong til sesong, og vaksinen oppdateres derfor årlig. For å oppnå beskyttelse, må man vaksineres med den vaksinen som er tilpasset de seneste virustypene.

Hvor god beskyttelse gir influensavaksine?
Ingen vaksine gir 100% beskyttelse. Studier viser at vaksinen gir omtrent 80 % beskyttelse hos unge mennesker, og 60 - 70 % hos eldre. Vaksinen reduserer betraktelign faren for sykdom og alvorlige komplikasjoner forårsaket av influensaviruset.

Husk: influensavaksine beskytter bare mot «ekte influensa», ikke mot alle de andre infeksjonene vi får i løpet av vinteren.

Hvem kan ikke vaksineres?
Vaksinasjonen bør utsettes hvis du har en infeksjonssykdom med feber. Du kan ikke vaksineres dersom du har hatt hurtigallergisk reaksjon mot egg, formaldehyd eller kvikksølvforbindelser.


Kan influensavaksine være farlig?
Nei. Det kan bli litt rødt og vondt der sprøyten ble satt. Influensalignende symptomer som lett feber og uvelfølelse, muskelsmerter og hodepine kan forekomme. Du får ikke influensa av vaksinen.

Gravide:
Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Derfor anbefales sesonginfluensavaksine til gravide i 2. og 3. trimester.}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

 

Epost: firmapost@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

 

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00

 

 

Ulsteinvik

Bjørndalvegen 14a - 6065 Ulsteinvik

Postboks 289, 6067 ULSTEINVIK

Postadresse:
Postboks 289, 6067 ULSTEINVIK  

Epost: ulsteinvik@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag-torsdag: 08:00-15:30
Fredag: 08:00-15:00