På an igjen....

På an igjen....

 
Med stigende smittetrykk blir mange nå sendt tilbake på hjemmekontor. For noen fungerer dette utmerket, for andre oppleves det som en belastning. Her deler vi noen konkrete råd og tips til deg som leder ansatte på hjemmekontor.

Mange rammebetingelser skal være koordinerte for at hjemmekontoret skal oppleves som et konstruktivt og kjekt sted å jobbe fra. Vi er nok vesentlig bedre forberedt denne gangen enn første; og samtidig er det fort gjort å glemme det som var. Her deler vi noen konkrete råd og tips til deg som leder ansatte på hjemmekontor:

  • Organisatoriske faktorer er rammebetingelsene for at arbeidet skal lykkes. Rolleavklaring, arbeidstidsordninger, ivaretakelse av medvirkning, type ledelse og grad av alenearbeid er noen punkter som lett endres ved overgang til hjemmekontor. Legg en plan sammen med teamet ditt, på hvordan dette løses for den perioden det er snakk om.
  • Sett opp faste møtepunkt gjennom uka – også for det sosiale sin del. Inviter til Teams-morgenkaffe eller lunch med jevne mellomrom.
  • Fordeling av arbeidsoppgaver: Som leder har du kanskje mindre oversikt over hva teamet ditt jobber med nå. Vær oppmerksom på arbeidsfordeling.
  • Ta en telefon til de av dine ansatte som du vet tilbringer mye av dagen alene.
  • Oppfordre medarbeidere til å ta med seg portabelt datautstyr hjem, for å legge til rette for gode arbeidsstillinger og effektivt arbeid. Vi i BHT også kan koble oss opp via pasientsikker digital kommunikasjon for å veilede arbeidstakere til å justere eget utstyr.
  • Oppfordre teamet ditt til variasjon gjennom dagen, og å skille mellom arbeidstid og fritid.
  • Vær tilgjengelig som leder

 

Ønsker du råd og veiledning, ta gjerne kontakt med din HMS-rådgiver. Du finner oversikten og kontaktinformasjon til din rådgiver her.