Tilbud om influensavaksinasjon 2023/24

Tilbud om influensavaksinasjon 2023/24

 
Influensasesongen er rett rundt hjørnet, og vi tibyr nå influensavaksinasjon til våre medlemsbedrifter.

Vi nærmer oss årets influensasesong, og årets influensavaksine er nå tilgjengelig.


Ved å tilby influensavaksinen til de ansatte, kan bedriften  bidra til både lavere fravær  og bedre helse for dine ansatte gjennom vinteren. Vi tilbyr vaksinering i bedriften eller  våre klinikker i Ålesund og Ulsteinvik

Send inn bestillingsskjema under, så vil dere bli kontaktet for gjennomføring. 

 

Vi kommer gjerne til arbeidsplassen for å gjennomføre influensavaksineringen. Selve vaksineringen håndteres av autorisert helsepersonell.  Vi tilbyr også vaksinering for deres ansatte på våre klinikker i Ålesund og i Ulsteinvik. 

 

Priser:

Kr 390,- (satt ved Medi3)
Kr 500,- (satt på arbeidsplass - minimum 5 personer) 

Har deres spørsmål knyttet til influensa / influensavaksinering?
Kontakt oss i bedriftshelsetjenesten på tlf 70 11 70 11eller send en epost til bhtpost@medi3.no

 

BESTILL VAKSINER HER - FYLL UT SKJEMAET UNDER:Influensavaksine – enkelt tiltak for å redusere sykefravær

  • Smitte av influensa fører gjennomsnitlig til fravær på cirka 7 dager
  • 5-10% av befolkingen i Norge får influensasykdom hvert år
  • Blant voksne som bor med barn er andelen smittede opp mot 20%
  • Influensavaksinen reduserer oftest smittesannsynlighet med 60%. Om du allikevel blir syk av influensa etter vaksinen, vil du ofte få et mildere og kortere sykdomsforløp enn hvis du ikke hadde tatt vaksinen.
  • Influensavaksiner er trygge, og gir for det meste milde bivirkninger som man kan gå på jobb med og fungere som normalt. Typiske bivirkninger av influensavaksinen er ømhet, rødhet og hevelse på stikkstedet.
  • Noen som tar vaksinen får også feber, muskelsmerter og lett sykdomsfølelse. Plagene er vanligvis ellers milde, og går over uten behandling i løpet av 1-2 døgn.
  • Man får ikke influensa av influensavaksinen, men immunforsvaret vårt reagerer på vaksinen, som kan skape bivirkninger.
  • Det forekommer sjelden allergiske reaksjoner eller andre alvorlige bivirkninger.

 

Ofte stilte spørsmål om influensavaksinen:

Må man ta influensavaksine hvert år?
Ja. Vaksinasjon om høsten holder fint gjennom vinterens influensasesong, men man kan ikke regne med å ha beskyttelse året etter. Influensavirus forandrer seg som regel litt fra sesong til sesong, og vaksinen oppdateres derfor årlig. For å oppnå beskyttelse, må man vaksineres med den vaksinen som er tilpasset de seneste virustypene.
Hvor god beskyttelse gir influensavaksine?
Ingen vaksine gir 100% beskyttelse. Studier viser at vaksinen gir omtrent 80 % beskyttelse hos unge mennesker, og 60 - 70 % hos eldre. Vaksinen reduserer betraktelign faren for sykdom og alvorlige komplikasjoner forårsaket av influensaviruset.
Husk: influensavaksine beskytter bare mot «ekte influensa», ikke mot alle de andre infeksjonene vi får i løpet av vinteren.
Hvem kan ikke vaksineres?
Vaksinasjonen bør utsettes hvis du har en infeksjonssykdom med feber. Du kan ikke vaksineres dersom du har hatt hurtigallergisk reaksjon mot egg, formaldehyd eller kvikksølvforbindelser.
Kan influensavaksine være farlig?
Nei. Det kan bli litt rødt og vondt der sprøyten ble satt. Influensalignende symptomer som lett feber og uvelfølelse, muskelsmerter og hodepine kan forekomme. Du får ikke influensa av vaksinen.
Gravide:
Gravide har økt risiko for alvorlig influensasykdom. Derfor anbefales sesonginfluensavaksine til gravide i 2. og 3. trimester.