Forebygg flått og insektsbitt

Forebygg flått og insektsbitt

 
Sjekk kroppen grundig for flått dersom du har vært ute i skog og mark, eller om du har dyr som kan ta med seg flått inn i hjemmet. Fjern flåtten fra huden så snart du oppdager den og rens såret godt. Dersom det oppstår rødt utslett rundt såret med avblekning i midten, kan dette tyde på infeksjon og lege må kontaktes.

– Bakterien Borrelia er fortsatt det vanligste problemet i vårt område når det gjelder flått, sier Ole Andreas Erstad som er seksjonsleder for Reise- og Vaksinasjon ved Medi3. – Borreliose er en sykdom som skyldes infeksjon med Borrelia som overføres til mennesker via flåttbitt.

 

TBE (skogflåttencefalitt) er en sykdom som forårsakes av TBE-viruset som finnes i flått og kan smitte over til mennesker via flåttbitt. – TBE sprer seg oppover kysten i Norge og er påvist i flått i vårt område, forteller Erstad. – Vaksine mot TBE tilbys ved Medi3 og er rettet mot dem som oppholder seg mye ute i naturen. 

 

– Flåttbitt kan forbygges med spray som vi har for salg på Medi3, forteller Erstad. 

 

Unngå infeksjon  

– Med myggspray kan du enkelt redusere antall insektstikk og risikoen for åpne sår med infeksjonsfare blir lavere. Skulle du likevel få et
insektsstikk er det viktig å rense såret godt. Bruk antibakteriell krem dersom det oppstår hevelse, varme, rødme og puss, noe som kan være tegn på infeksjon.

 

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 21.00
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00

 

 

Ulsteinvik

Bjørndalvegen 14a

6065 Ulsteinvik

Åpningstider:

Mandag - Fredag: 08.00 - 15.30