Influensavaksine

Influensavaksine

 
Influensavaksine gir den mest effektive beskyttelsen mot influensa. Nå får du vaksinen hos Medi3

 

Influensavaksine gir den mest effektive beskyttelsen mot influensa.

Vi nærmer oss årets influensasesong, og etter to sesonger med lav influensasmitte grunnet coronatiltak, mener Folkehelseinstituttet (FHI) at vi bør være forberedt på kraftigere influensautbrudd kommende sesong. Denne vinteren er det derimot svært uforutsigbart når vi eventuelt vil få en økning i influensasmitte, fordi vi har sett at forekomsten av covid-19 påvirker forekomsten av influensa. I forrige sesong kom influensautbruddet så sent som i mars. Et så sent influensautbrudd er aldri tidligere registrert i Norge

 • Bestill tid for å få satt influensavaksine her, eller ring 70117011. Vi anbefaler at du bestiller tid slik at du er sikker på at du får vaksinen når du trenger den. 
 • Møt opp litt før avtalt tid og registrer deg i vår resepsjon. Det kan bli litt å vente.
 • Du må være frisk og feberfri på vaksinasjonstidspunktet.
 • Vaksinen settes i overarmen. For å gjøre det så enkelt som mulig anbefaler vi at du har på deg et klesplagg med kort arm.
 • Etter at vaksinen er satt må du vente hos oss i 20 minutter. Dette er viktig  om du skulle få en allergisk reaksjon av vaksinen.


Hvem er i risikogruppen?

 • Alle som er 65 år eller eldre.
 • Gravide i 2. og 3. trimester. Vaksine kan også være aktuelt for gravide i 1. trimester dersom de har en tilleggsrisiko.
 • Prematurt fødte barn mellom 6 måneder og 5 år (særlig barn født før uke 32 i svangerskapet).
 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem.
 • Barn og voksne med diabetes type 1 eller type 2, kroniske lungesykdommer (kols eller astma), hjerte- og karsykdommer, leversvikt, nyresvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller nedsatt immunforsvar. 
 • Barn og voksne med svært alvorlig fedme (KMI over 40).
 • Barn og voksne med annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko. Behov for vaksine vurderes av lege.
 • Andre som anbefales å vaksinere seg er personer som indirekte kan smitte andre, blant annet helsepersonell med pasientkontakt og personer som bor sammen med personer som har nedsatt immunforsvar. Svinerøktere bør også vaksinere seg mot influensa hvert år.


Blir det registrert at jeg er vaksinert?

Ja det blir registrert i det nasjonale vaksinasjonsregisteret, kalt SysVak. Du kan enkelt gå inn på HelseNorge i ettertid og se hvilke vaksiner du har satt.


Kan influensavaksinen gi bivirkninger?

De fleste bivirkningene som har blitt rapportert på influensavaksiner er milde og går over etter noen dager. De vanligste bivirkningene er hodepine, muskelsmerter, at man føler seg syk og at stikkstedet gjør vondt og blir rødt. Hvis du opplever andre bivirkninger enn de som er rapportert tidligere anbefaler vi at du kontakter oss. Du kan også melde inn bivirkningen selv på hjemmesiden til Statens Legemiddelverk.

 

Hvor mye koster det å sette influensavaksine

Vaksine satt hos Medi3 koster kr 420,- (370,- for medlemmer)

For personer i risikogruppen (som har kunderelasjon til Medi3) er prisen kr 335,- (285,- for medlemmer)

Bedriftsvaksinasjon

Bestill vaksine her eller ring oss; 70 11 70 00 (Ålesund) eller 70 11 72 90 (Ulsteinvik)

Mer info om influensavaksinering finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.