#sjekkdeg - Livmorhalsprøve hos Medi3

#sjekkdeg - Livmorhalsprøve hos Medi3

 
Det viktigste du kan gjøre for deg selv på kvinnedagen 8. mars er å bestille deg time til celleprøve av livmorhalsen din. Medi3 Kvinnehelse lanserer i dag #Sjekk-deg-dager og i hele mars 2022 vil vi ha tilgjengelige timer kun for celleprøver hos våre kvinnelige leger i Ålesund og Ulsteinvik.

Har det gått tre år eller mer siden du tok celleprøve sist, eller har du ikke sjekket deg tidligere? Da er du hjertelig velkommen til Medi3 for å ta din celleprøve.

 Hvis du ønsker time til celleprøve, kan du bestille her  eller ring oss på tlf 70 11 70 00 i Ålesund og 70 11 70 72 90 i Ulsteinvik.

 

Livmorhalsprøve (celleprøve fra livmorhalsen)

En livmorhalsprøve (celleprøve) kan avsløre celleforandringer som kan lede til livmorhalskreft.

Ved å ta livmorhalsprøve kan celleforandringer oppdages og behandles, og mange kan unngå livmorhalskreft. I Norge oppfordres kvinner mellom 25 og 69 år til å ta livmorhalsprøve jevnlig.

 

Forberedelse før prøvetakning

- Celleprøven skal ikke tas under menstruasjon.
- Unngå samleie de siste to dagene før celleprøven.
- Ikke bruk tampong de to siste dagene før celleprøven.
- Unngå bruk av vaginale kremer, geléer eller andre vaginale medisiner de siste to dagene før prøvetakningen.

 

Slik foregår undersøkelsen

Livmorhalsprøven hentes ut gjennom en gynekologisk undersøkelse. En liten børste bruktes til å samle opp overflateceller fra livmorhalsen. For noen kan dette være litt ubehagelig, men det er vanligvis ikke vondt. Det er helt normalt at det blør litt etterpå. Prøven tar bare noen få minutter.

 

Livmorhalsprøven inkludert konsultasjon koster under #sjekkdeg kampanjen kr 990,-.