Slik kan du unngå nakke- og ryggplager ved mobilbruk

Slik kan du unngå nakke- og ryggplager ved mobilbruk

 
Kiropraktor Kristine Lianes ved Medi3 Ålesund ser daglig belastningene som bruk av mobil og nettbrett gir muskler og skjelett. Enkle tips kan gi nakken din en bedre hverdag og redusere risikoen for vedvarende nakke- og ryggplager.

Bevisste valg kan spare barna for smerter i fremtiden

– Allerede som ettåring er barna godt i gang med bruk av nettbrett, og det blir ikke bedre som tenåring med stort fokus på mobiltelefon. Særlig spill og sosiale medier for å kommunisere med venner gjør at de unge bruker mye tid med mobilen, sier Lianes. – Dermed bøyer de nakken mer enn det som er naturlig og over lengre tid enn de kanskje selv er klar over. Noen bevisste tips og tilrettelegging fra en voksen, kan spare barna for smerter senere i livet!


– For hver grad vi bøyer hodet fremover, til større belastning påfører vi nakken, sier Lianes. Det er ikke gunstig å sitte med nakken bøyd over flere timer. – Vi ønsker å ha god plass mellom ryggskivene.


Tips til fornuftig bruk av telefon og nettbrett

• Ligg på magen for å variere stillingen din
• Få nettbrett og telefon opp i øyehøyde for å slippe å bøye nakken
• Senk skuldrene
• Vær bevisst på tidsbruken
• Ta pauser og legg inn bevegelse

Ved å ta bevisste valg gjennom hverdagen og legge inn øvelser tilpasset din kropp, kan du ta kontroll over din egen helse og dermed unngå at plagene blir tilbakevendende. – Ved Medi3 jobber vi for optimal funksjon av muskler og ledd, og som kiropraktor er min oppgave å hjelpe til med å løse opp i disse spenningene, sier Lianes. – Jeg finner ut hvor problemet ligger ved å undersøke bevegelsesfunksjonen, deretter korrigerer jeg leddet. Fokuset mitt under behandlingen er teknikk, og jeg bruker følsomhet fremfor makt. Derfor er det ingen grunn til å grue seg til behandlingen, smiler hun.

Individuell plan og oppfølging

Sammen med pasienten tilpasser kiropraktoren løsninger og legger en behandlingsplan, enten det gjelder lengre behandlingsløp med kroniske plager eller akutte plager som oppstår mer tilfeldig. – Vi jobber også med tilretteleggelse sammen med arbeidsgiver og kan anbefale forsvarlige løsninger for at arbeidsdagen skal fungere best mulig.

Kiropraktor Lianes har henvisningsrett både til CT, MR, røntgen og ultralyd. – En stor fordel for pasientene våre ved Medi3, er at vi jobber i et bredt team med sammensatt kompetanse og erfaring, både innenfor røntgen, ortopedi, fysioterapi og med allmennleger, sier hun.

Rask tilkomst – time på dagen

Du trenger ikke henvisning for å komme til kiropraktor ved Medi3. Du kan enkelt bestille time via vår nettside https://www.medi3.no/bestill-time/ eller telefon Ålesund: 70 11 70 00 og Ulsteinvik 70 11 72 90.

Medi3 gir deg time på dagen! Husk at vi har refusjonsordning.
Vårt fokus er deg.

Velkommen til oss!

Bestill time her