Vaksine mot lungebetennelse er igjen tilgjengelig hos Medi3

Vaksine mot lungebetennelse er igjen tilgjengelig hos Medi3

 
Medi3 har opplevd stor etterspørsel etter vaksinen som skal beskytte mot lungebetennelse. Mye av pågangen skyldes koronaviruset. Siden midten av mars har vaksinen ikke vært å oppdrive på landets apoteker. Folkehelseinstituttet (FHI) innførte nye restriksjoner og vaksinen ble forbeholdt de aller mest utsatte. Nå er den igjen tilgjengelig hos oss.

Hva beskytter vaksinen mot?
Vaksinen beskytter mot bakteriene pneumkokk som kan føre til alvorlig lungebetennelse. FHI anbefaler denne vaksinen til alle i risikogruppen. Det vil si personer med diabetes, kronisk hjerte- eller lungesykdom, immunsvikt på grunn av sykdom eller medisinbruk og alle i aldersgruppen over 65 år. Vaksinen gis vanligvis hvert tiende år, men i spesielle tilfeller kan det være aktuelt å revaksinere tidligere. Koronapandemien har gjort at flere har blitt oppmerksom på anbefalingen. Etterspørselen endret seg derfor over natten.

Vaksinen er nå tilgjengelig
Vår vaksinasjonsklinikk har hatt ventelister for personer som ønsker pneumokokkvaksinen. Kunder som allerede står på venteliste vil bli kontaktet for å avtale time. Andre som er interessert i vaksine kan ta kontakt på tlf eller på www.medi3no, så vil vi gi deg time eller sette deg på venteliste til neste leveranse.

Det er viktig at du ikke oppsøker klinikkene oss avtale. Vi har strenge smitteverntiltak ved våre klinikker, bl.a. ved å begrense antall på venterommet til enhver tid. Vi prioriterer vaksine til personer i risikogruppe, men vi er ikke bundet av de strenge restriksjonene som FHI opererer med. Folkehelseinstituttet holder fortsatt av vaksiner til de som er aller mest utsatt.

Ta kontakt med oss for time til vaksinering på tlf 70 11 70 11 /  70 11 72 90 evt kan du bestille på medi3.no. Vår vaksinasjons-klinikk har tilgjengelig alle