Time til sclerosering

 

Du har fått time til Sklerosering ved Medi3:  

   

Tid: Tidspunkt finner du i SMS  
Sted: Medi3 Ålesund - Kongens gate 11 - 6002 Ålesund (Inngang Skansegata.)  

 

Meld deg i resepsjonen. Operasjonsavdelingen ligger i 4.etg. Sett deg på venterommet og vent til du blir hentet. 

Her finner du viktig informasjon som du MÅ lese før du kommer til oss og du må fylle ut dette egenmelding og samtykkeskjemaet. 

  

Behandling av sprengte blodkar (Spindelvevsårer) 

Årsaken til sprengte blodkar som teleangiektasier eller spindelvevsårer er ukjent. Man antar at både genetikk og livsstil spiller inn. Ved blant annet graviditet og stillestående statisk arbeid ser man gjerne en økning av sprengte blodkar. Synlige blodkar på bena er svært vanlig og som regel helt ufarlig. Mange synes dog det er svært sjenerende og ønsker å fjerne disse.  Skleroterapi er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar. Skleroterapi innebærer at man injiserer en vevsirriterende væske ( Aetysclerol) som utløser en lokal irritasjon i åreveggen. Irritasjonen klemmer sammen blodåren og hindrer blodgjennomstrømming. Blodåren blir altså ikke borte, men tømt for blod slik at den blir usynlig eller svært lite synlig.  Effekten av behandlingen kommer til syne etter 4-8 uker, men det endelige resultatet ser man ikke før etter 6 måneder. Avhengig av størrelse og grovhet på blodkarene kan man trenge 1-5 behandlinger for ønsket effekt.  Har man mange områder som skal behandles anbefales det å gjøre behandlingen i flere omganger. Effekten er permanent på de blodkarene som behandles, men man kan ikke garantere for at det ikke dannes nye kar. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av sprengte blodkar kan fjernes. Hovedfordelen med skleroterapi er at det er en svært effektiv og trygg behandling, med få bivirkninger. Med litt tålmodighet får de aller fleste et svært godt resultat. 


FØR OPERASJONEN: 

 • Møt til oppsatt tid, nydusjet og med rene klær. 
 • Sørg for at du har avtalt transport hjem eller avtale henting om du ikke kjører selv.  
 • Behandlingen går over 3 behandlinger 

  

MEDIKAMENTER 

 • Hvis du bruker blodfortynnende medisiner, må du stoppe med dem 3 dager før operasjonen. Dersom du er i tvil, ta kontakt med din fastlege. (Gjelder ikke Albyl E, denne tar du som vanlig)  
 • Marevan stoppes 3 dager før (INR bør være under 2,0 undersøkelsesdagen). Er du usikker om du kan slutte med Marevan, ta kontakt med fastlegen din.  
 • Har du mekanisk hjerteklaff skal du IKKE stoppe med noen blodfortynnende medikamenter. Ta kontakt med fastlege eller Medi3.  
 • Ta ellers dine faste medikamenter som vanlig.  
 • Dersom du bruker Nitroglycerin eller astma medisin, ta med dette. Er du diabetiker, tar du medisinen din som vanlig.  

  

UNDER OPERASJONEN: 

Selve operasjonen foregår i lokalbedøvelse. 

   

ETTER OPERASJONEN  

 • Du kan reise hjem med en gang etter operasjonen 
 • Etter behandlingen skal du benytte kompresjonsstrømper i tre døgn. Kompresjonen skal være av grad II.  
 • Du bør unngå å trene uken etter du har utført behandlingen.  
 • Du kan dusje dagen etter.  
 • Det er ingen store sårområder å ta hensyn til. 
 • Komplikasjoner til behandlinger er vanligvis få.  
 • Det kan forekomme økt pigmentering, reaksjon på den skleroserende væsken med smerte og hevelse i området.  
 • En sjelden gang kan det forekomme at man får sår etter behandlingen. Normalt er disse små og ubetydelige. 
 • Du får ikke sykemelding 

  

Kontroll: 
Du blir ikke satt opp til kontroll. 
 

Komplikasjoner 
Komplikasjoner oppstår sjelden. Ved alvorlige komplikasjoner som for eksempel blødning, mistanke om infeksjon (siving fra operasjonssår, rødhet, hevelse, feber), mistanke om blodpropp, eller annet, kontakt oss på telefon 70117200. Utenom vår åpningstid eller ved behov for akutt hjelp MÅ du kontakte legevakt eller AMK-113. 

 


Pris
 
Du får informasjon om pris før behandlingen avtales.
 
Endring av time  
Om du mot formodning ikke kan benytte timen din kan du kontakte oss på tlf 70 11 71 86. Du må avbestille senest 72 timer før timen for å unngå betaling.   

   
Registrer deg i Digipost  
Vi oppfordrer deg til å opprette digital postkasse i DIGIPOST. Du vil da få raskere tilbakemelding fra oss. Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person  

   

Velkommen til Medi3!