Avtalespesialist øye

Øyelege Jon Ståle Ritland har individuell avtale med Helse Midt-Norge og utfører poliklinisk behandling på lik linje med sykehusenes poliklinikker. Avtalepraksisen til Ritland befinner seg  i Medi3 sine lokaler i Ålesund., og han utfører vurdering og evt. operasjon av ulike tilstander iomkring øye.
Avtalespesialist øye

 Ritland vurderer alle typer øyelidelser, og  utfører følgende operasjoner ved medisinsk indikasjon:

- Cyste i øyelokket
- Overskuddshud øvre øyelokk (tunge øyelokk)
- Entropion / Ectropion ( tilstand der øyelokket er brettet innover eller utover)
- Utvekster, kuler i huden rundt øyet
- Øyebrynsløft

I de fleste tilfeller er dette enkle inngrep som utføres i lokalbedøvelse og Ritland kan vurdere og evt. operere samme dag, slik at du slipper å møte to ganger.


Som pasient hos avtalespesialist betaler du for tjenesten etter takster som er fastsatt nasjonalt. Egenandelen er den samme som ved offentlige poliklinikker og den føres på egenandelskortet og gir grunnlag for frikort.

Du har de samme rettigheter når du undersøkes og behandles hos en avtalespesialist som når du oppsøker en offentlig poliklinikk på et sykehus. Siden avtalespesialistene er en del av spesialisthelsetjenesten, må du ha henvisning fra lege; enten en fastlege, privat spesialist eller fra lege på sykehus.


Transport og reisekostnader

Du betaler egenandel ved reiser til en avtalespesialist. Om du reiser til en avtalespesialist i en annen region, dekkes bare reise til nærmeste spesialist som kunne gitt den aktuelle tjenesten.

Henvisning

For å få time hos spesialist som har avtalepraksis og driftsavtale med Helse Midt-Norge må du ha henvisning fra fastlegen din må du ha henvisning fra fastlege elelr annen behandler som har henvisningsrett.

}
Hvor finner du oss?

Avtalespesialister Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund