Fettsuging

Fettsuging

 
På fettansamlinger som ikke lar seg slanke eller trimme bort, kan man benytte fettfjerning som metode. Behandlingen er skånsom og gir varig resultat.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.

 

Permanent fettfjerning
Fordelen med liposkulptur  er at det  gir en permanent fjerning av fettet. Du kan gå på jobb etter 2-3 dager. Det finnes mange måter å fjerne fettet på, men en tradisjonell fettsuging er det inngrepet vi anser å gi best effekt. Operasjonen fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.

Fettsuging er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk. For at man skal få et godt resultat er man avhengig av at huden har god elastisitet Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. Der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fjerning av fett på hake, mage og innside lår /overarm.

 

 Vanlige områder å fettsuge

 

  • Magen: Mange plages av fettoverskudd på magen, og er det vanligste område vi fettsuger. Mageområdet egner seg godt, men for å få et bra resultat og flat mage er det viktig at man ikke har løs/hengende hud. Dersom dette er tilfelle, kombinerer vi inngrepet med bukplastikk for å stramme opp den løse huden. 

  • Hoftene: Hoftene er godt egnet for fettsuging.  Mange kvinner føler de aldri blir kvitt fettputene over hoftene og midjen uansett hvor mye de trener. Å fettsuge dette området gir en smalere midje og en mer «timeglassformet» figur.

  • Ryggputer: Fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte, og vil forsterke en «timeglassformet» figur.

  • Innside av lårene: Dersom man har fettansamlinger på innsiden av lårene, kan disse fjernes. På innsiden av lårene er det imidlertid noe økt risiko for å få hudoverskudd etter et slikt inngrep, så det er viktig at hudkvaliteten og elastikken i huden er god for å få et godt resultat. Dersom huden er løs, kombinerer vi inngrepet med lårplastikk for å stramme huden.

  • Yttersiden av lårene: Mange kvinner har fettansamlinger øverst på utsiden av lårene som ofte omtales som ridebukselår. Dette er et vanlig område å fettsuge med godt resultat. Det er uvanlig med hudoverskudd her, men det kan oppstå ujevnheter.

  • Knærne: Fettansamlinger på innsiden av knærne er vanlige og disse fjernes effektivt. Dette gjelder også fettpute rundt kneskålen.

  • Brystene hos menn: Mange menn har noe brystutvikling (gynecomasti) som kan være svært sjenerende. Vi kan effektivt fjerne fettvevet. Hos de fleste trekker huden seg fint sammen etterpå. Dersom man har brystkjertelvev, fjernes dette samtidig via et lite snitt i kanten av brystvorten.

 

Fettsuging benyttes i stor grad i våre prosedyrer. Ofte inngår det som et viktig element i f. eks. bukplastikk, eller man ønsker gjort fettsugning som en tilleggsprosedyre  i forbindelse med andre plastikkirurgiske operasjoner. Noen ønsker utført kun fettsuging der vi tar større områder, men vi har en grense på uttatt fettvev på 4 – 4,5 ltr. Vanlige fettsuginger er mage, hofter, nedre rygg , lår/ kneområder , armhuler, overarmer, bryst, bakre nakke (buffalo hump).

 

Store fettsuginger gjøres i narkose, mindre, mer lokaliserte fettansamlinger kan gjøres i lokalbedøvelse evt. med tillegg av avslappende medisiner enten via munn eller intravenøst.


Vi har gjennom flere år brukt Water-Jet systemet. Dette er en skånsom metode der man får tilført vann via en injeksjonspumpe under hele prosedyren. Dette medfører at vevet er godt hydrert under hele prosedyren og det medfører mindre arrvevsdannelse i det behandlede område. Det er da lettere å få et jevnt resultat samt at det gjerne blir mindre blodutredelser. Vanlig fettsugningsteknikk får tilsatt vann kun i starten av prosedyren, som ikke er optimalt.

 
Vi bruker en narkoseform som gir rask oppvåkning og man kan reise hjem relativt raskt. Du vil få et kompresjonsplagg som brukes noen uker etter inngrepet.

Pris på inngrepet: Se vår prisliste her


Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86  / plastikkprivat@medi3.no - eller benytt vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

 

Epost: firmapost@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

 

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00