Sklerosering / Behandling av sprengte blodkar

 
Skleroterapi er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar.

 

Årsaken til sprengte blodkar som teleangiektasier eller spindelvevsårer er ukjent. Man antar at både genetikk og livsstil spiller inn. Ved blant annet graviditet og stillestående statisk arbeid ser man gjerne en økning av sprengte blodkar. Synlige blodkar på bena er svært vanlig og som regel helt ufarlig. Mange synes dog det er svært sjenerende og ønsker å fjerne disse. 

 

Skleroterapi er en svært enkel og effektiv behandling av synlige blodkar. Skleroterapi innebærer at at man injiserer en vevsirriterende væske ( Aetysclerol) som utløser en lokal irritasjon i åreveggen. Irritasjonen klemmer sammen blodåren og hindrer blodgjennomstrømming. Blodåren blir altså ikke borte, men tømt for blod slik at den blir usynlig eller svært lite synlig. 

 

Effekten av behandlingen kommer til syne etter 4-8 uker, men det endelige resultatet ser man ikke før etter 6 måneder. Avhengig av størrelse og grovhet på blodkarene kan man trenge 1-5 behandlinger for ønsket effekt.  

 

Har man mange områder som skal behandles anbefales det å gjøre behandlingen i flere omganger. Effekten er permanent på de blodkarene som behandles, men man kan ikke garantere for at det ikke dannes nye kar. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av sprengte blodkar kan fjernes. Hovedfordelen med skleroterapi er at det er en svært effektiv og trygg behandling, med få bivirkninger. Med litt tålmodighet får de aller fleste et svært godt resultat. 

 

Etter behandlingen skal du benytte kompresjonsstrømper i tre døgn. Kompresjonen skal være av grad II.  Du bør unngå å trene uken etter du har utført behandlingen. Du kan dusje dagen etter. Det er ingen store sårområder å ta hensyn til. 

 

Komplikasjoner til behandlinger er vanligvis få. Det kan forekomme økt pigmentering, reaksjon på den skleroserende væsken med smerte og hevelse i området. En sjelden gang kan det forekomme at man får sår etter behandlingen. Normalt er disse små og ubetydelige.  

 

Pris på inngrepet: Se vår prisliste her

Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86  / plastikkprivat@medi3.no - eller benytt vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time