Helseangst / fobier

 
Helseangst (hypokondri) er en type angst som går på frykten for å dø eller ha en kroppslig (somatisk) sykdom. Fobi en sterk frykt eller redsel for spesielle gjenstander eller situasjoner,

Ofte er du grundig undersøkt av fastlege eller annet helsepersonell uten at det er noen funn, men du frykter fremdeles at noe ikke har blitt oppdaget eller noe nytt kan oppstå. Har du helseangst er du ofte vàr på kroppslige plager og sjekker ofte kroppen. Sjekkingen kan vedlikeholde symptomene og angsten.

 

Fobi
Når man opplever en sterk frykt eller redsel for spesielle gjenstander eller situasjoner, kan man kalle det fobi. Typiske fobier er frykt for edderkopper eller andre dyr, oppkast, sprøyter, blod, vann, fly og høyder. Situasjonen eller gjenstanden er ikke i seg selv er farlig, men kroppen og hodet reagerer som det er det. Typiske symptomer er svette, hjertebank, økt puls, pustevansker og besvimelsestendenser. Slik angst kan hos mange fremkalles bare ved tanken på det som utløser den, og det kan føre til mye unngåelse i hverdagen.

 

Vi har lang erfaring i å behandle helseangst og fobier. Ønsker du hjelp fra oss bestill time her:

 

Bestill time