Fjerning av brystprotester

Fjerning av brystprotester

 
Fra tid til annen er det aktuelt å ta ut brystprotesene. Man har gjerne hatt dem i mange år og er litt bekymret for om der kan være gått hull. Noen opplever at de blir harde og vonde og at de endrer form.

Dette kan bety at der er forkalkninger i kapselen ,eller at man har fått sk. kapseldannelse ( alle implantater får en kapsel rundt seg. Men når denne er tynn og myk , merkes den ikke. Kun ved kraftig og tykk kapseldannelse vil dette merkes med at brystet endrer form og blir smertefullt ).

Når proteser bør tas ut, er et vanskelig spørsmål å besvare. Der er flere typer og merker og ulike kvaliteter. Etter 10 -15 bør man som minimum få dem undersøkt. Deretter bør man ha jevnlig kontroll på dem kanskje annethvert år til de skiftes. Dette vil bli individuelt etter hvilken protese man har.

Ved fjerning av proteser kan dette gjøres relativt enkelt ved å spalte kapselen og protesen trekkes ut. Er der gått hull er det viktig å begrense søl og få det ut fullstendig. Dersom der er utbredte forkalkninger, vil man måtte fjerne også alt kapselvev, og det blir straks en mer omfattende prosedyre, da en slik kapsel gjerne er fastgrodd i omgivende vev, og det kan være krevende å få det løst.

Etter prosedyren vil brystet skrumpe gradvis inn til sin egentlige størrelse og brystvorten vil trekke seg noen cm . oppover. Resultatet kan etter dette bli langt bedre enn man fryktet. Noen vil vurdere et brystløft etter fjerning.


For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon
 eller send epost til plastikk@medi3.no

 

Bestill time

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost, da dette ikke sikrer trygg oppbevaring av dine personopplysninger .

Du kan imidlertid benytte Digipost for å overføre denne type opplysninger.

 

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person

Registering og bruk av Digipost er helt gratis.

 

For å sende til Medi 3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app).

Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.

Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

 

Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.

 

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 21.00
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00