Dupuytrens kontraktur / krokfinger

 
Her finner du informasjonen du trenger før, under og etter en operasjon av dupuytrens kontraktur / krokfinger ved Medi3.

Dette er en fortykkelse av bindevevshinnen i håndflaten. Over tid kan det føre til at en eller flere fingre blir krokete, og det blir umulig å strekke ut disse fingrene. Årsaken er ukjent, men det er ofte arvelig.

 

FØR

Henvisning og vurdering

Fastlegen din henviser deg til ortoped som vurderer om du bør opereres.

 

Operasjonen blir gjort i narkose eller lokalbedøvelse. Ved narkose må du faste fra midnatt.

 

Ved operasjon med lokalbedøvelse trenger du ikke å faste.

 

I forkant av inngrepet må det avklares om du har andre sykdommer eller om du bruker medisiner som kan ha betydning for operasjonen eller narkosen. Dersom du bruker blodfortynnende medisiner må det avklares med din fastlege om du kan slutte med disse før operasjonen.

 

Under

Under operasjonen blir de harde strengene eller knutene i den fortykkede bindevevshinnen fjernet slik at fingrene kan strekkes ut. Operasjonen tar omtrent 30 minutter, og du kan reise hjem 30-60 minutter etter at operasjonen er ferdig.

 

Gjennomføring, del 1

Gjennomføring, del 2

 

Etter

Du får en myk bandasje på hånden. Bandasjen skal gi lett kompresjon.

Du får muntlig og skriftlig informasjon av sykepeleier og legen som opererte deg. Du vil få med smertestillende, evt. resepter og sykmelding av legen. Det er vanlig å bli sykmeldt i 0-4 uker, avhengig av yrke.

 

Her kan du lese om forholdsregler etter operasjonen