Operasjon på akillessene

 
Her finner du informasjonen du trenger før, under og etter en operasjon på akillessene ved Medi3.

Betennelse i akillessenen er en tilstand som først og fremst forekommer blant idrettsutøvere, mosjonister og eldre. Den typiske plagen er brennende smerte og stivhet 2-6 cm ovenfor hælbeinet. Senebetennelsen skyldes som regel langvarig belastning. Over tid oppstår små rifter i senen som gir mikroskopiske blødninger. Blodet skaper irritasjon og det oppstår en betennelse (inflammasjon).

 

Akillessenesutur  En tilstand med helt eller delvis avrevet akillessene.

Akillessenetendinitt – kirurgisk fjerning av betennelse.

 

 

FØR

Henvisning og vurdering

Fastlegen henviser deg.

Du møter fastende til operasjon. I forkant av inngrepet må det avklares om du har andre sykdommer eller om du bruker medisiner som kan ha betydning for operasjonen eller narkosen. Dersom du bruker blodfortynnende medisiner må det avklares med din fastlege om du kan slutte med disse før operasjonen.

Henvisning og vurdering

 

UNDER

Gjennomføring, del 1

 

Under operasjonen

Operasjonen foregår i narkose og tar 15-30 minutter, ved sutur ca 1 time.

Gjennomføring, del 2

 

ETTER

Ved narkose blir du i avdelingen 1 time etter inngrepet. Du får skriftlig og muntlig informasjon av sykepleier, og du får snakke med legen som opererte deg. Du får med smertestillende hjem, og legen skriver sykmelding, alt etter inngrep og yrke. Ved sutur er det vanlig å bli sykmeldt i 4-8 uker, ved injeksjon trenger du ikke sykmelding og kan gå på jobb dagen etter. Nødvendige hjelpemidler som skinne, krykker o.l får du kjøpe av oss.

 

Her kan du lese om forholdsregler etter operasjonen

 

-Akillesseneinjeksjon

-Akillessenetendinitt

-Akillessenesutur