Til deg som skal opereres ved Medi3

Til deg som skal opereres ved Medi3


Vårt fokus er deg!

 

Vi setter pris på at du møter presis til oppsatt tid, nydusjet og med rene klær. Du er fastende om du har fått beskjed om det, og har ordnet med transport og ledsager hjem og noen som kan være sammen med deg første døgnet dersom du skal ha narkose.

 

Når du skal faste til operasjon betyr det at du ikke spiser eller drikker, ikke røyker, snuser eller tygger tyggis de siste seks timene før operasjonen. Dersom du har diabetes eller bruker blodfortynnende medisin er det fin om du kontakter oss på tlf 70 11 72 00.

 

Operasjonsavdelingen ligger i 4.etg. Du melder deg i resepsjonen når du kommer og blir sendt opp til oss. Sett deg på venterommet og vent til du blir hentet.


Du blir tatt imot av anestesilege eller legen som skal opererer deg. Du vil få informasjon og evt. medisiner som du vil trenge i forbindelse med operasjonen. Legen som skal operere deg vil informere deg om operasjonen og markerer operasjonsområdet med tusj.


Når det er din tur vil en anestesisykepleier eller operasjonssykepleier hente deg og følge deg til operasjonsstuen. Her utfører vi alltid det vi kaller trygg kirurgi, og vi spør derfor en rekke spørsmål som navn, fødselsnummer, om du er fastende, allergier osv.


Du tar nå av klær på området som skal opereres og legger deg på operasjonsbordet. Ved narkose fester anestesi på deg overvåkningsutstyr og du får innlagt veneflon (plastrør i armen) der medisinen skal gis. Samtidig vasker operasjonssykepleier operasjonsstedet og dekker operasjonsområdet sterilt. Ved lokalbedøvelse trenger du ikke overvåkingsutstyr eller kanyle.


Når operasjonen starter får du en maske over nese og munn med tilførsel av luft, og samtidig starter vi narkosen.


Vi overvåker pust, puls og blodtrykk mens du sover. Vi vekker deg på operasjonsbordet når inngrepet er ferdig og hjelper deg over i stol eller seng.

 

Du blir i avdelingen 1-2 timer etter operasjonen (ved noen inngrep må du være her i flere timer, dette får du beskjed om).  Det er fint at du avtaler ca tidlspunkt med den som skal hente deg.

Når du våkner etter operasjonen får du mat og drikke, du får informasjon om videre opptrening og legen snakker med deg før du drar hjem. Du får med skriftlig informasjon og smertestillende til de første dagene etter operasjonen. Dersom du trenger krykker, støttestrømper, isbandasje, støttestrømper, sko, etc. får du kjøpt det hos oss. Legen som opererer deg ordner med sykmelding, evt resepter og sender operasjonsbeskrivelse til fastlegen din. Hvor lenge du blir sykmeldt avhenger av inngrepet.

 

Sykepleier følger deg til resepsjonen i 1. etg. og hjelper deg med betaling av egenandel i vår betalingsautomat. Ved maksgrense på frikort søker du refusjon på utlegg fra NAV.

 

Spesifikk informasjon om operasjonen du skal gjennom, finner du i i menyen øverst på denne siden, under fagområde.

 

Dagen etter operasjon vil en sykepleier ringe til deg for å høre hvordan du har det og svare på spørsmål du evt har. Du er også velkommen til å ta kontakt med oss i sykehusavdelingen på tlf  70 11 72 00 dersom du har spørsmål.