Mageplastikk

Mageplastikk

 
Mageplastikk er en operasjon som har til hensikt å stramme opp huden på magen. Ved denne operasjonen fjernes hud- og fettvevsoverskudd i mageregionen.

Vi skiller mellom full mageplastikk og nedre mageplastikk/ minimageplastikk.

 
Nedre mageplastikk (minimageplastikk)
Ved nedre magelastikk strammes huden nedenfor navlen ved at det fjernes en hudfold i nedre del av magen. Nedre mageplastikk er et relativt lite inngrep som hos de fleste gir lite smerter etter operasjonen, og rekonvalesenstiden er vanligvis kort. Operasjonen gir et horisontalt arr nedenfor trusekanten. Inngrepet kan gjerne kombineres med fettsugning av mage og hofter. Ved stygge arr etter keisersnitt med fold over arret, er nedre bukplastikk en god måte å korrigere dette på. Hvis man har løs hud over navlen vil ikke dette korrigeres og man bør da heller gjøre en full bukplastikk. Ved en nedre bukplastikk kan man ikke korrigere glipper mellom de rette magemusklene slik som ved en full bukplastikk.


Full bukplastikk
Ved full bukplastikk fjernes løs hud både over og under navlen. I tillegg til at magen strammes vil ofte man oppnå et løft av venusberget. Arret havner horisontalt under trusekanten samt et lite arr rundt navleåpningen. Det nederste arret er vanligvis noe lenger ved full bukplastikk enn minibukplastikk. Inngrepet kombineres ofte med fettsuging av magen samt oppstramming av magemusklene.

 

Fettsuging
Det er vanlig å kombinere bukplastikk med fettsuging av mage og hofter for å få en fin form på mage og midje. Unntaket er svært tynne personer med minimalt med underhudsfett. Rekonvalesenstiden forlenges ikke ved at man gjør fettsuging. Deler av fettet som fjernes kan iniseres på andre deler av kroppen, feks bryst.

Les mer om fettsuging her

 
Muskeloppstramming
Mange har en svekkelse i midtlinjen på magen slik at magen står ut selv om de er slanke. Dette skyldes at magemusklene har glidd fra hverandre (rektusdiastase) etter svangerskap eller tidligere vektoppgang. Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen i forbindelse med at det utføres full bukplastikk. Dette er ikke mulig ved en nedre bukplastikk.

 

Bildene viser arrplassering ved full bukplastikk samt muskeloppstramming

 

Brokk
Brokk er en utposning av bukhinnen gjennom et svakt parti i bukveggen. Særlig navlebrokk er vanlig etter graviditet. Mindre brokk kan oftest korrigeres i forbindelse med bukplastikk.

 

Graviditet

Gjennomgått svangerskap er den vanligste årsaken til at man har utviklet løs hud på magen. Vi anbefaler at du venter minimum 6 måneder etter avsluttet svangerskap før du opereres. Årsaken til dette er at huden og bukveggen vil trekke seg sammen spontant etter fødsel, samt at mange går ned i vekt første tiden etter avsluttet svangerskap. Evnen til å gjennomgå nye svangerskap vil ikke påvirkes, men dersom du planlegger flere graviditeter, bør du vente med operasjon for optimalt resultat. Blir du gravid nok en gang etter en bukplastikk, kan vi fjerne overskuddshud på nytt.

 

Pris på inngrepet: Se vår prisliste her

 


Du trenger ikke henvisning fra lege for vurdering. For bestilling av time til vurdering  hos plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86  / plastikkprivat@medi3.no - eller benytt vår timebestillingsfunksjon:

 

Bestill time

 

 

Mageplastikk ved medisinsk indikasjon


Dersom man har så mye hudoverskudd at det blir sårhetsplager/ eksemer / sopp og store hygieneplager , kan man gå til fastlege for henvisning for å få dekket operasjonen på vår avtale med Helse MidtNorge.

Pasienter som har blitt slankeoperert pga sykelig overvekt vil også ha rettigheter for en del plastiske operasjoner dersom hudoverskuddet er stort nok.

 

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

 

Epost: firmapost@medi3.no (send aldri personsensitive opplysninger)

 

Medi3 har dessverre ikke mulighet til å behandle sensitiv informasjon eller svare på medisinskfaglige spørsmål til pasienter pr epost, på grunn av personvern.
For mer informasjon om hvordan du kan kommunisere med oss, les mer her.

 

Åpningstider

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 15.00