Brystreduksjon

Brystreduksjon

 
Tunge eller hengende bryster kommer ofte som følge av vektvariasjon, amming eller er medfødt. En brystreduksjon kan bedre og tilpasse størrelsen til den øvrige kroppsformen eller lette fysiske aktiviteter, og hindre smerter i rygg og skuldre.

Noen kvinner plages av for store bryst – noen helt fra tidlig ungdom, andre senere i livet etter barnefødsler, amming eller i forbindelse med overgangsalder. Dersom dette også medfører mye muskelsmerter i skuldre og nakke, kan brystreduksjon bli godkjent på vår avtale med Helse Midt-Norge, og man får inngrepet dekket dersom man får henvisning fra sin fastlege. Noen, som synes brystene er upraktisk store, men som ikke har vesentlig fysiske plager ønsker også reduksjon, men det blir da noe man må dekke selv. 

 

Med brystreduksjon blir brystene redusert grovt sett inntil halve volumet ( man tar ofte ut 350 – 700 gr eller mer  på hver side). Reduksjon vil også medføre at brystet løftes  og omformes  på samme måte som ved brystløft, men forskjellen er at man også tar bort mye vekt (ved brystløft stort sett bare hud ) . Ved slike prosedyrer er det alltid en viss risiko for å tape ammeevne, eller at følelsen i brystvortene kan reduseres.


Vi bruker vanlig «ankersnitt» med tverrsnitt under brystet. Noen reklamerer med s.k. «vertikal teknikk» der snittet under brystet unngås. Man må da vanligvis akseptere noe løsthengende vev under brystet, eller der må gjøres en korreksjon i ettertid (  som svært ofte må gjøres og snittet blir minst like langt som det vi bruker standard ).


Når en brystreduksjon er medisinsk begrunnet kan den bli dekket av det offentlige. Medi3 har avtale med Helse Midt-Norge om offentlig refusjon av utgiftene til brystreduksjon. Det vil si at du kun betaler egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll. En brystreduksjon med medisinsk grunnlag blir dermed refundert.
Hvis inngrepet er kosmetisk begrunnet må du betale inngrepet selv.

 

Gynecomasti:

Noen menn opplever at brystvevet vokser og blir mer fyldig enn man liker. Dette kan forkomme i alle grader, fra det som er kun en lett fremstående brystvorte til det som er reelle (kvinne- )bryst. Behandlingsmessig kan det dreie seg om kun å fjerne litt kjertelvev under brystvorten til å både gjøre fettsuging av hele brystområdet samt evt. å flytte brystvorten oppover og redusere hudoverskuddet i en såkalt reduksjonsplastikk. Pr i dag har vi ikke avtale med Helse Midt-Norge om slik kirurgi. Og det vi gjør på dette området skjer mot privat betaling.

 

For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon

 

Bestill time

}

Ålesund

Kongens gate 11

Postboks 1514, 6025 Ålesund

Åpningstider:

Mandag kl 08.00 - 20.30
Tirsdag - Onsdag - Torsdag 08.00 - 18.00
Fredag 08.00 - 15.00

 

 

Medi 3 AS har dessverre ikke anledning til å motta helseopplysninger på epost, da dette ikke sikrer trygg oppbevaring av dine personopplysninger .
Du kan imidlertid benytte Digipost for å overføre denne type opplysninger.
For å sende til Medi 3 må du logge inn i Digipost på web (ikke app).
Mottakeren som skal benyttes er «Medi 3 AS» med organisasjonsnummer 941455077.
Pass på å hake av for følgende nederst i meldingen: «Krev at mottaker logger seg på med BankID eller Buypass for å lese denne meldingen.»

Dersom du ikke har en Digipost-konto kan du enkelt registrere deg her: https://www.digipost.no/registrering/person
Registering og bruk av Digipost er helt gratis. 

Dersom du ikke ønsker å bruke Digipost kan du sende opplysningene pr post eller levere ved oppmøte i en av våre klinikker.